fbpx
Шоу-бізнес

Організатори конкурсу «Євробачення 2016» закликають Джамалу утриматися від політичних висловлювань

Організатори конкурсу «Євробачення 2016» закликали учасницю від України Джамалу утриматися від політичних висловлювань. З такою заявою виступив супервайзер «Європейської мовної спілки» Йон Ула Санд.

Читайте: Джамала представить Україну на конкурсі "Євробачення 2016" (ВІДЕО)

«Ми попросили українських мовників, щоб жодної політичної заяви не було зроблено під час конкурсу «Євробачення 2016» або напередодні. Ми також будемо слідкувати за виступом, за графікою і публічними виступами, щоб переконатися, що конкурс знаходиться поза політикою. Це правило «Євробачення» та його мета», – сказав він.

Також він підтвердив інформацію, що пісня Джамали не порушує правил участі в конкурсі, оскільки організатори не знайшли в ній нічого політичного.

Читайте: В Європі не знайшли нічого протизаконного в пісні Джамали "1944"

«Вона не співає про війну. І якщо ви подивитеся текст пісні, то там нічого немає, що стосувалося б сьогоднішнього дня та Криму. Вона говорить про сталінську епоху і депортацію кримських татар. І це те, що не обговорювалося. Росія також чітко заявляла, що це було жорстоким вчинком Сталіна», – пояснив він позицію «Європейської мовної спілки».

Читайте також: