fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за 14 квітня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 14 квітня 2016 року.

Яценюк сказав своє останнє слово у Верховній Раді

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк попросив Верховну Раду прийняти його відставку. Про це він сказав, виступаючи в парламенті в четвер, 14 квітня. Останнє слово у Верховній Раді Арсеній Яценюк адресував українському народу, представникам парламентської коаліції і своїм опонентам.

«Мій уряд і я мали честь і відповідальність служити нашій країні, нашій великій країні і нашому сильному народу, який бореться і перемагає. Я хотів би подякувати своїм соратникам з "Народного Фронту", союзникам, які формували коаліцію депутатських фракцій "Європейський вибір": "БПП", "Самопоміч", "РПЛ" і "Батьківщина" за те, що ми зробили нашу країну сильною. Я хотів би подякувати своїм опонентам і ворогам за те, що ви зробили сильніше мене. Ми спільно зробили багато для нашої країни і для нашого народу, але нам треба рухатися вперед. Прошу прийняти мою відставку, а попереду нас чекають великі справи і великі звершення», – сказав він.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Парубій очолив Верховну Раду

Після призначення Володимира Гройсмана прем’єр-міністром України посаду спікера парламенту стала вакантною. Правда, ненадовго. Очолити Верховну Раду запропонували Андрію Парубію, який раніше був віце-спікером. Рішення про його призначення нардепи схвалили 284 голосами на сесійному засіданні у четвер, 14 квітня. Виступаючи з трибуни, Андрій Парубій зазначив, що Верховна Рада повинна стати майданчиком реальної комунікації і прийняття рішень.

До Савченко не пускають адвоката Миколи Полозова

Адвокат української льотчиці, народного депутата України Надії Савченко Микола Полозов заявив, що його не пускають до його підзахисної. Про це він написав у Twitter.

«Вийшов співробітник СІЗО, каже Надію зараз обстежують російські лікарі, на побачення до неї пустять пізніше. Спочатку мене, потім сестру Віру», – повідомив він.

Микола Полозов додав, що можливо Савченко накачують ін’єкціями, щоб візуально виглядала краще.

ВР затвердила склад Кабміну Гройсмана 

Після призначення Володимира Гройсмана новим прем’єр-міністром України, Верховна Рада затвердила також склад Кабміну. До нього увійшли перший віце-прем’єр, п’ять віце-прем’єрів і шістнадцять міністрів. У той же час крісло міністра охорони здоров’я залишилося вакантним. За призначення нових міністрів проголосували 239 нардепів.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

«Цей уряд потребує вашої підтримки і не тільки сьогодні, а й надалі. Ми повинні все зробити, щоб бути об’єднаними, приймати правильні рішення і забезпечити розвиток України. Я переконаний, що люди, які увійдуть до складу Кабміну, будуть здатні це зробити», – сказав Володимир Гройсман, представляючи склад нового Кабміну.

Мер Вишгорода попався на хабарі в 1 млн євро, – СБУ

Служба безпеки України затримала при спробі отримати хабар мера Вишгорода.

Як повідомляє прес-служба відомства, зловмисник вимагав один мільйон євро від представника однієї з будівельних компаній за нерозірвання договору на оренду земельної ділянки та нестворення перешкод при забудові мікрорайону.

Крім мера Вишгорода також були затримані чотири посередника. Затримання було проведене в центрі Києва, коли зловмисники перераховували в відділенні одного з банків першу частину хабара в розмірі 200 тисяч євро. 

Читайте також: