fbpx
Право

Суд дав дозвіл на арешт маріонетки Кремля Сергія Аксьонова

За клопотанням прокуратури судом надано дозвіл на затримання та арешт глави підконтрольного Росії уряду Криму Сергія Аксьонова. Про це повідомили УНН в прес-службі прокуратури АР Крим.

Прокуратура Автономної Республіки Крим здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом заволодіння шляхом зловживання службовим становищем посадовими особами незаконно створеного органу – "Ради міністрів Республіки Крим" і передачі у власність Російської Федерації майна, що належить Державному підприємству України МДЦ "Артек".

Сергію Аксьонову, який, зловживаючи своїм службовим становищем, незаконно заволодів майном вищевказаного Державного підприємства України на користь РФ, прокуратура повідомила про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК.

"Постановою Печерського суду Києва надано дозвіл на затримання підозрюваного в вищевказаному кримінальному провадженні С.Аксенова з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", – йдеться в повідомленні.

Крім того, постановою Оболонського районного суду Києва накладено арешт на майно ГПУ МДЦ "Артек", яке є об’єктом кримінально протиправних дій і речовим доказом у кримінальному провадженні, на загальну суму 242 228,7 тисячі гривень.

Читайте також: