Процедуру імпічмента президента потрібно врегулювати законодавчо, – Єгор Соболєв

Народний депутат України від фракції «Самопоміч» Єгор Соболєв звернув увагу на те, що відсутність законодавства для врегулювання процесу оголошення імпічменту президенту призводить до того, що люди змушені вдаватися до «вуличних методів».  

«Ми можемо дуже багато говорити про необхідність імпічменту президента, але в Україні залишається ситуація, коли законодавство не дозволяє оголошувати імпічмент президенту – тому в Україні всіх президентів виганяють Майдани», – зазначив він.   

Читайте: Радикальна партія продовжує збирати підписи за імпічмент Порошенко  

Related Post

Тому, як заявив Єгор Соболєв, необхідно нарешті внести відповідні правки в законодавство. Зокрема, він закликає прийняти закон про тимчасові слідчі комісії. Причому перша така комісія, за його словами, повинна зайнятися розслідуванням відносно президента – чи веде він бізнес в тих масштабах, про які пишуть ЗМІ, і чи не порушує він Конституцію.  

«Такий закон повинен стати поштовхом для прийняття ще більш важливого закону, який, ми думаємо, може знищити клептократію – це інша система обрання парламенту. Коли парламент буде обиратися не в округах, де панують олігархи, де підкуповують людей, де все вирішують гроші, а за відкритими списками партій. Ми проти позачергових парламентських виборів, але ми за те, щоб нові вибори дали людям нових представників, і щоб разом з людьми ми змогли навести порядок у державі», – констатував він.

Фото: media.novostimira.com

Leave a Comment