fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за 11 квітня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 11 квітня 2016 року.

Володимир Гройсман відмовився від поста прем’єр-міністра після переговорів з президентом

Спікер парламенту Володимир Гройсман відмовився від поста прем’єр-міністра України після переговорів з президентом України Петром Порошенком і чинним главою уряду Арсенієм Яценюком. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат України Мустафа Найєм.

"Спікер парламенту Володимир Гройсман відмовився від поста прем’єр-міністра після переговорів з президентом країни Петром Порошенком і чинним главою уряду Арсенієм Яценюком. Не зійшлися щодо кандидатур глав міністерств. Я просто нагадаю, як цинічно і відверто використовували Наталію Яресько, спочатку пообіцявши суспільству технократичний уряд, а коли вона погодилася, ввічливо повідомили "Спасибі, не треба, у нас є кращі", – написав М.Найем.

Сергій Лещенко має намір стати генпрокурором

Народний депутат України Сергій Лещенко висунув свою кандидатуру на посаду глави ГПУ. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

"Друзі! Юрій Луценко визнав, що обговорював з президентом Порошенко своє призначення на пост генпрокурора. Але, оскільки Луценко не має юридичної освіти та стажу, то для його призначення треба буде міняти закон.

Помер актор Альберт Філозов

На 79 році життя в Москві помер відомий російський актор театру і кіно Альберт Філозов. Про тяжку втрату повідомили в прес-службі московського театру «Школа сучасної п’єси», де він працював.

«Альберт Леонідович помер сьогодні вранці, у нього було давнє, дуже важке захворювання. Був етап ремісії, але, на жаль, Філозов не зміг впоратися з недугою, за останні два тижні його стан різко погіршився», – йдеться в повідомленні.

Юрій Луценко готовий очолити Генпрокуратуру

Лідер фракції «БПП» Юрій Луценко заявив про готовність зайняти пост генерального прокурора України, якщо будуть внесені відповідні зміни в законодавство і президент подасть його кандидатуру.

«Не секрет в тому, що чинне законодавство не дозволяє мені бути кандидатом в генеральні прокурори. Мені поставили запитання: а якщо законодавство буде змінено, готовий? Я сказав, що я не хочу, але готовий. Я точно знаю, що це за робота, і дуже точно знаю, що вона нікому не принесе щастя. У той же час я розумію, що це і ділянку роботи, від якої залежить доля країни», – сказав він.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Петро Порошенко готовий розпустити Верховну Раду, – Степан Кубів

Президент України Петро Порошенко готовий розпустити Верховну Раду в тому випадку, якщо протягом цього тижня не буде сформована нова коаліція. Відповідну заяву під час Погоджувальної ради 11 квітня зробив представник глави держави в парламенті, народний депутат Степан Кубів.

«Президент заявив, що вже на цьому тижні парламент повинен сформувати новий уряд і коаліцію, які будуть орієнтуватися на проведення реформ, співпрацю з Міжнародним валютним фондом, боротьбу з корупцією і на імплементацію Угоди про асоціацію з Європейським Союзом», – підкреслив Степан Кубів. 

Читайте також: