Юрій Луценко готовий очолити Генпрокуратуру

Лідер фракції «БПП» Юрій Луценко заявив про готовність зайняти пост генерального прокурора України, якщо будуть внесені відповідні зміни в законодавство і президент подасть його кандидатуру.  

«Не секрет в тому, що чинне законодавство не дозволяє мені бути кандидатом в генеральні прокурори. Мені поставили запитання: а якщо законодавство буде змінено, готовий? Я сказав, що я не хочу, але готовий. Я точно знаю, що це за робота, і дуже точно знаю, що вона нікому не принесе щастя. У той же час я розумію, що це і ділянка роботи, від якої залежить доля країни», – сказав він.  

Related Post

За його словами, нинішня прокуратура є руйнівним і ганебним для країни інститутом. Тому – нинішня система відомства повинна бути знищена. Як зазначив Юрій Луценко, ті речі, які почалися після відставки Шокіна, доводять, що Генпрокуратура почала повертатися до рівня часів Януковича.  

«Систему треба повністю зламати, і зробити це повинна людина зі сторони. Якщо знайдеться людина, яка готова зробити це ефективно, енергійно і професійно, я із задоволенням натисну кнопку «за». Якщо цей виклик з’явиться переді мною, скажу відверто – від викликів ніколи не ухилявся», – констатував нардеп.

Leave a Comment