fbpx
Політика

Сергій Лещенко має намір стати генпрокурором

Народний депутат України Сергій Лещенко висунув свою кандидатуру на посаду глави ГПУ. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.  

Читайте: Юрій Луценко готовий очолити Генпрокуратуру

"Друзі! Юрій Луценко визнав, що обговорював з президентом Порошенко своє призначення на пост генпрокурора. Але, оскільки Луценко не має юридичної освіти та стажу, то для його призначення треба буде міняти закон.

Якщо так, то я теж офіційно оголошую, що готовий стати генеральним прокурором. У мене теж немає юридичної освіти та стажу, але я вважаю, що готовий впоратися з цією роботою. Я 14 років займався антикорупційними журналістськими розслідуваннями – і, наприклад, кримінальне провадження проти Януковича, Клюєва і Ставицького в частині присвоєння "Межигір’я" базується на моїх документах і викриттях, які я здійснив за часів Януковича, ще будучи журналістом, і які я передав слідству після революції гідності", – пише політик.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

За словами Лещенка, його "досвід і нульова толерантність до корупції допоможуть зробити з Генпрокуратури справжній незалежний орган захисту законності в Україні".

Нагадаємо, що минулого місяця ГПУ втратила свого керівника Віктора Шокіна.

Читайте також: