fbpx
Політика

«Звинувачувати одного президента в результатах референдуму в Нідерландах несправедливо», – Ірина Геращенко

Як заявила народний депутат України від фракції «БПП» Ірина Геращенко, насправді всі, хто знався на темі референдуму в Нідерландах, розуміли, що результат голосування буде негативним. А все з тієї причини, що електорат, який голосував «проти», був куди краще мобілізований і насправді голосував не стільки проти Угоди про асоціацію, скільки проти самого Європейського Cоюзу.  

«Кількість євроскептиків зростає, міграційний криза, терор, економічні проблеми стають дуже серйозними викликами для ЄС», – зазначила вона.  

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

У той же час Ірина Геращенко визнала, що в Україні розраховували на менший розрив між «за» і «проти». Десь на рівні 15%.  

Також депутат вважає несправедливим звинувачувати українського президента в результатах референдуму. За її словами, офшорний скандал безсумнівно зіграв свою роль, оскільки був в центрі уваги практично всіх ЗМІ, однак були й інші фактори, такі як недієздатний уряд, популістський парламент, корупція, відсутність діалогу з суспільством та інше.  

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

«Ще раз підкреслюю, що і самі голландці не приховували – це голосування не тільки з питання про Угоду про асоціацію, насправді, це голосування, підсвідомо, єврооптимістів і євроскептиків», – додала вона.

Читайте також: