fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Віктор Лозинський вийшов на свободу

Вчора, 6 квітня, колишній народний депутат Віктор Лозінський вийшов на свободу, залишивши територію Бориспільської колонії. Про це УНН повідомила начальник відділу взаємодії із засобами масової інформації Державної пенітенціарної служби України Катерина Денисюк.

"Його відпустили на підставі статті 81 Кримінального кодексу (умовно-дострокове звільнення від відбування покарання – ред.) … Так, його вчора звільнили. Він вже в колонії не знаходиться", – повідомила К.Денісюк.

Як повідомлялося раніше, 6 квітня, апеляційний суд Київської області не задовольнив скаргу прокуратури на рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області щодо умовно-дострокового звільнення екс-нардепа Віктора Лозінського.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Нагадаємо, в лютому 2016 року, Бориспільський міськрайонний суд Київської області підтримав клопотання захисту екс-нардепа Віктора Лозінського про його умовно-дострокове звільнення. 1 березня, прокуратура Київської області подала апеляційну скаргу на рішення суду щодо умовно-дострокового звільнення Лозінського.  

20 квітня 2011 року Дніпровський райсуд Києва засудив Лозінського до 15 років позбавлення волі за вбивство громадянина Валерія Олійника в мисливських угіддях у Голованівському районі Кіровоградської області 16 червня 2009 року.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

9 квітня 2012 Апеляційний суд Києва пом’якшив вирок В.Лозинського, зменшивши термін покарання до 14 років.

У березні 2013 року Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ переглянув справу Лозінського. Суд перекваліфікував статтю звинувачення з умисного вбивства на заподіяння тяжких тілесних ушкоджень і призначив нове покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Читайте також: