fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за 6 квітня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 6 квітня 2016 року.

Для обміну Надії Савченко РФ вимагає від України визнання провини льотчиці

Для обміну Надії Савченко РФ вимагає визнання Україною її провини. Про це в інтерв’ю Associated Press заявила мати українки Марія Савченко.

"Вони (українська сторона – ред.) хочуть проводити обмін. Але Росія виставляє дві умови: визнати справедливість винесеного вироку російського суду та обмін на інших (російських ув’язнених в Україні – ред.)", – сказала вона.

При цьому вона обурена такими вимогами: "Визнати, що вона вбивця і вбивала? Навіщо їй ця чорна пляма, якщо вона не вбивала? А вони сфабрикували 39 томів, написали всяку брехню".

Олег Тягнибок викликаний на допит у справі Майдану

Лідер партії «Свобода» Олег Тягнибок викликаний на допит в Генпрокуратуру України у справі Майдану. Про це повідомила прес-секретар політсили Христина Равлюк.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Завтра, 7 квітня 2016 року, о 12:00 відбудеться черговий допит Олега Тягнибока у справі Майдану», – написала вона в Facebook.

Допит відбудеться в Головному слідчому управлінні ГПУ на вулиці Борисоглібській.

Яценюк запропонував заборонити закупівлю нафтопродуктів у РФ

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк пропонує заборонити закупівлю нафтопродуктів у РФ. З такою пропозицією він виступив на засіданні Кабміну в середу, 6 квітня. Глава уряду доручив Міністерству економіки опрацювати механізм такої заборони і винести відповідне рішення на розгляд Кабміну через два дні.

«Ми ввели ряд санкцій проти РФ, але один з ключових елементів – це закупівля нафтопродуктів в РФ – чомусь не потрапив до списку санкцій. Я прошу Міністерство економіки опрацювати механізм заборони придбання нафтопродуктів з країни-агресора, якою є РФ. І в п’ятницю, щоб ми винесли і те, і інше рішення на позачергове засідання уряду», – заявив Арсеній Яценюк.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Павло Розенко: "З 1 травня на українців чекає підвищення зарплат"

Глава Мінсоцполітики Павло Розенко анонсував підвищення зарплат в Україні. За його словами, з 1 травня близько 14 мільйонів українців відчують підвищення соціальних стандартів.

"Це пенсіонери, працівники бюджетної сфери – вчителі, лікарі, працівники соціальної сфери, фізкультури і спорту, культури і ін.", – сказав Розенко.

За словами міністра, посадовий оклад для вчителя вищої категорії буде збільшений приблизно на 152 гривні, для директорів шкіл – на 185 гривень. Для ректорів посадовий оклад буде більшим на 300 гривень, для старших наукових співробітників – на 200 гривень

Читайте також: