fbpx
Новини світу

В Ісландії спростували відставку прем’єр-міністра

Як виявилося, раніше поширена інформація про відставку прем’єр-міністра Ісландії Давида Гюннлейгссона не зовсім відповідає дійсності. У канцелярії прем’єр-міністра Ісландії оприлюднили заяву, в якій говориться, що формально Давид Гюннлейгссон не пішов у відставку, він лише поступився на невизначений термін своєю посадою партійному заступнику, міністру рибальства і сільського господарства Сигурдуру Інги Йоханнссону.  

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

«Давид Гюннлейгссон запропонував парламентській групі Прогресивної партії, щоб віце-голова партії зайняв посаду прем’єр-міністра на невизначений термін. Фактично прем’єр-міністр не подавав у відставку і також продовжить виконувати обов’язки голови Прогресивної партії», – йдеться в повідомленні.  

Також слід зауважити, що згідно з місцевим законодавством, звільняти прем’єр-міністра від обов’язків повинен президент, чого поки не було зроблено.

Читайте також: