fbpx
Політика

Порошенко: «Я не використовував офшор для ухилення від сплати податків»

Президент України Петро Порошенко стверджує, що використовував офшор не для ухилення від сплати податків, як це зробили інші учасники скандалу Panama papers. Головна мета, яку переслідував український президент – створення спеціального підприємства для передачі бізнесу в управління банку Rothschild. Про це він заявив під час виступу в Японському національному прес-клубі.

Читайте: Петро Порошенко прокоментував офшорний скандал

«Як тільки я став президентом, я заявив, що довіряю свій бізнес інвестиційному банку Rothschild. Банк не приймав українські активи. Тому юристи створили спеціальну проектну компанію (SPV) через яку трансформували активи і погодилися керувати ними», – сказав Петро Порошенко.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Президент зазначив, що у створеній компанії немає статутного капіталу і відкритих рахунків, так як принциповою позицією була відсутність операцій через неї, а метою – передача добре відомих активів президента в «сліпий» траст банку з хорошою репутацією.

«Я зробив це не для мінімізації податків, це була повністю публічна дія. Підприємство не отримало жодного пенса з України», – заявив Петро Порошенко.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

У той же час він бачить принципову відмінність між собою та іншими учасниками скандалу Panama papers: «Є різниця випадків в Росії, Ісландії та решти світу: у нас був абсолютно прозорий процес та його метою було відокремлення бізнесу від політики і створення довіри. Немає іншого шляху як створення незалежної компанії та передачі її відомому банку».  

Разом з тим президент озвучив намір провести реформу в Україні, яка виключить використання офшорних рахунків в країні.

Фотоmedia.novostimira.com

Читайте також: