Головні новини світу та України за 5 квітня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 5 квітня 2016 року.

Арсен Аваков: "Брати Клюєви та Ставицький оголошені в міжнародний розшук"

Інтерпол оголосив у розшук екс-міністра енергетики і вугільної промисловості України Едуарда Ставицького, главу Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Клюєва і його брата – народного депутата Сергія Клюєва.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Після тривалої процедури перевірки у файлової апеляційній комісії Інтерполу в Ліоні – дотиснули – наша позиція визнана правильною по відношенню до апелюючих – і за позовом України всі троє в міжнародному розшуку по всьому світу", – написав він.

Вірменія та Азербайджан домовилися про припинення вогню в Нагірному Карабаху

Міністерство оборони невизнаної Нагірно-Карабахської республіки повідомило про те, що між Вірменією та Азербайджаном досягнута домовленість про припинення вогню. Відзначається, що домовленість була досягнута ще сьогодні вранці, 5 квітня, і зараз між сторонами тривають переговори щодо врегулювання конфлікту.

Тим часом, керівництво Азербайджану поки що не підтвердило інформацію про домовленість щодо припинення вогню в Нагірному Карабаху.

Related Post

«Батьківщина» переходить в опозицію

Парламентська фракція «Батьківщина» переходить в опозицію. Рішення політсили озвучила її лідер Юлія Тимошенко. Перехід в опозицію вона вважає єдиним правильним рішенням в соціальних та економічних умовах, які склалися в Україні.

«Сьогодні я можу озвучити консолідоване рішення нашої політичної сили. Ми прийняли рішення, що ми виходимо з безперспективного переговорного процесу про створення нової коаліції. Ми переходимо в демократичну, проєвропейську опозицію», – цитує Юлію Тимошенко прес-служба« Батьківщини».

Володимир Путін оголосив про створення в РФ Національної гвардії

В ході зустрічі з керівництвом МВС, ФКСН і ФМС, президент Російської Федерації Володимир Путін оголосив про реформу правоохоронних органів. Так, він повідомив, що на базі Внутрішніх військ буде створена Національна гвардія, яка займеться боротьбою з тероризмом та організованою злочинністю, а також перейме ті функції, які раніше виконували такі підрозділи як ОМОН, СОБР та інші.

Крім іншого, Володимир Путін оголосив про те, що Федеральна міграційна служба і Федеральна служба з контролю за обігом наркотиків тепер підпорядковуватиметься Міністерству внутрішніх справ.

Прем’єр-міністр Ісландії Давид Гюннлейгссон подав у відставку

Прем’єр-міністр Ісландії Сігмундур Давид Гюннлейгссон прийняв рішення покинути займану посаду. Причиною тому стали звинувачення в тому, що він приховував кошти в офшорній компанії. Гюннлейгссон до останнього відмовлявся йти у відставку і навіть попросив главу держави Олафур Раґнар Ґрімссон розпустити парламент країни на тлі скандалу. Останньою краплею терпіння прем’єра стала акція протесту, проведена під будівлею парламенту. За відставку прем’єра в інтернеті підписалися 23 тисячі чоловік, при тому що населення Ісландії складає близько 330 тисяч.

Leave a Comment