fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за 4 квітня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 4 квітня 2016 року.

Володимир Путін вивів в офшори 2 мільярди доларів

Глава Російської Федерації Володимир Путін вивів в офшори не менше 2 мільярдів доларів. Таку інформацію оприлюднили журналісти з 76 країн світу, які провели власне розслідування.

Чи не вся доповідь, опублікована журналістами, присвячена Російській Федерації. Як заявив глава OCCRP Дрю Салліван, після публікації даної доповіді «світ повинен змінитися».

Під час розслідування журналісти отримали документи однієї з панамських юридичних компаній, яка займається реєстрацією офшорних компаній. Саме ця фірма, на думку авторів звіту, допомагає своїм клієнтам відмивати гроші. Всього журналісти натрапили на чотири компанії, які так чи інакше мають відношення до Росії. Вони пов’язані з банком «Росія» і деякими близькими до Володимира Путіна людьми.

Огляд матчів 20-го туру УПЛ (ВІДЕО)

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

В Україні були зіграні матчі 20-го туру УПЛ. Найяскравішою подією туру можна вважати розгромну перемогу "Шахтаря" в матчі з "Металістом" (8:1). Набрало очки й київське "Динамо", яке обіграло "Олександрію" (2:0).

У суботу "Ворскла" і "Сталь" зіграли в суху нічию, а "Зоря" розгромила "Карпати" (4:1).

У неділю нічия була зафіксована в матчі "Волині" і "Чорноморця" (1:1), а "Олімпік" здобув гостьову перемогу над "Говерлою" (2:0). Нагадаємо, що дніпропетровський "Дніпро" тур пропускав, бо в нього була запланована гра із запорізьким "Металургом", який знявся зі змагань.

Бої в Нагірному Карабаху тривають

Міністерство оборони Вірменії повідомило про відновлення бойових дій в Нагірному Карабаху.

«Карабахські сили, завдаючи противнику значних втрат у живій силі та військовій техніці і просуваючись вперед, взяли в свої руки ініціативу на північно-східному і південно-східному напрямках», – розповів прес-секретар відомства.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Антоніо Конте підписав контракт з "Челсі"

Італійський наставник Антоніо Конте підписав контракт з лондонським "Челсі". Чинний наставник збірної Італії очолить "аристократів" з літа 2016 року.

"Я дуже схвильований перспективою працювати в" Челсі ". Я пишаюся тим, що очолюю збірну Італії, і буду гордий роботою на чолі "пенсіонерів", – наводить слова Конте офіційний сайт лондонців.

Савченко написала лист і пообіцяла розпочати сухе голодування (ФОТО)

Засуджена в Росії українська льотчиця Надія Савченко оголосила про плани почати сухе голодування з 6 квітня.

Про це повідомив адвокат народного депутата Микола Полозов в Twitter.

"Надія Савченко збирається почати сухе голодування 06.04. Умовляння сестри і адвокатів не допомогли", – написав Полозов в своєму мікроблозі і опублікував фотографію листа Савченко.

Читайте також: