fbpx
Новини світу

Глава програми розвитку ООН Хелен Кларк буде балотуватися на пост генсека ООН

Колишній прем’єр-міністр Нової Зеландії Хелен Кларк, яка в даний час займає пост глави програми розвитку ООН, заявила про намір балотуватися на пост генерального секретаря організації.

Як пояснила Кларк, вона прийняла рішення висунути свою кандидатуру, оскільки, як вважає, має багатий досвід керівництва, причому як у себе на батьківщині, так і в ООН. Слід зауважити, що в разі перемоги Хелен Кларк, вона стане першою жінкою генеральним секретарем ООН. При цьому вже зараз вона є самою високопоставленою жінкою в організації.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Після обрання Хелен Кларк планує домогтися реформи Ради Безпеки ООН, куди вона прагне включити нових членів з правом вето, а саме Німеччину, Японію, Індію та Бразилію.

Цікаво, що крім Кларк ще три жінки балотуються на пост генерального секретаря. Серед них глава ЮНЕСКО Ірина Бокова, екс-глава МЗС Молдавії Наталія Герман і заступник спікера парламенту Хорватії Весна Пусич.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Нагадаємо, що термін перебування чинного генсека ООН Пан Гі Муна на посаді закінчується 31 грудня цього року.

Читайте також: