fbpx
Новини світу

Володимир Путін вивів в офшори 2 мільярди доларів

 Глава Російської Федерації Володимир Путін вивів в офшори не менше 2 мільярдів доларів. Таку інформацію оприлюднили журналісти з 76 країн світу, які провели власне розслідування.

Чи не вся доповідь, опублікована журналістами, присвячена Російській Федерації. Як заявив глава OCCRP Дрю Салліван, після публікації даної доповіді «світ повинен змінитися».

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Під час розслідування журналісти отримали документи однієї з панамських юридичних компаній, яка займається реєстрацією офшорних компаній. Саме ця фірма, на думку авторів звіту, допомагає своїм клієнтам відмивати гроші. Всього журналісти натрапили на чотири компанії, які так чи інакше мають відношення до Росії. Вони пов’язані з банком «Росія» і деякими близькими людьми до Володимира Путіна.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Особливу увагу в звіті приділено близькому до Путіна петербурзькому віолончелісту Сергію Ролдугіну і "мережі офшорів, пов’язаних з Путіним". Крім того, в розслідуванні згадуються імена Олександра Махонова, Миколи Патрушева, Ігоря Зубова, Тетяни Навки і Максима Ліксутова.

Читайте також: