fbpx
Політика

Петро Порошенко прокоментував офшорний скандал

Президент України Петро Порошенко оприлюднив заяву, де прокоментував так званий офшорний скандал, який за останню добу отримав широкий розголос. Зокрема він заявив, що є першою посадовою особою в країні, яка серйозно ставиться до декларування своїх доходів, сплати податків і питання конфлікту інтересів, які вирішує в рамках українського законодавства і міжнародного приватного права.   

Читайте: Скандал з офшорами може спричинити посилення законодавства в цій сфері, – Олександр Бригинець  

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За його словами, ставши президентом, він відійшов від управління активами, доручивши цю справу відповідним консалтинговим і юридичним компаніям. Як він очікує, найближчим часом ці компанії дадуть виняткові пояснення ситуації для української та міжнародної преси.   

Читайте: Радикальна партія ініціює початок процедури імпічменту Порошенко  

Як відомо, напередодні було оприлюднено багато матеріалів, заснованих на розслідуванні декількох десятків журналістів з різних країн на основі документів панамської юридичної компанії Mossack Fonseca. У матеріалах йшлося про тіньові операції з багатомільярдним капіталом, проведених через офшорні рахунки. У розслідуванні фігурують багато високопоставлених чиновників з різних країн, у тому числі президенти України і Росії.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: