fbpx
Економіка

Розенко розповів, що буде з коштами, зекономленими одержувачами субсидій

Багато одержувачів субсидій при оплаті житлово-комунальних послуг можуть побачити в платіжних квитанціях так звані мінусові суми. Вони виникли в зв’язку з тим, що люди не добирають встановлену їм при оформленні субсидії норму електроенергії або газу. Сума ця часто накопичується, і у людей, природно, виникає питання, що ж буде з цими грошима далі. Глава Міністерства соціальної політики України Павло Розенко запевняє, що зекономлені в опалювальному сезоні кошти люди зможуть використовувати при оплаті житлово-комунальних послуг в наступних періодах.

Читайте: Виплату соціальної допомоги практично третини населення не може дозволити жодна держава в світі, – економіст

«Якщо людина використовує в опалювальний сезон менше електроенергії або газу, ніж обсяги, з розрахунку яких обчислювалася субсидія, то на його рахунку накопичуються зекономлені кошти, які він потім може використовувати для оплати наступних періодів», – пояснив Павло Розенко.

Також міністр запевнив нинішніх отримувачів субсидій, що їм не варто хвилюватися з приводу переоформлення цього виду державної допомоги на поточний рік. Всім, хто вже отримує субсидію, в 2016 році вона буде призначатися автоматично.

Фотоmedia.novostimira.com

Читайте також: