fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за 31 березня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 31 березня 2016 року.

Замах на Парасюка: МВС відкрило кримінальне провадження

За фактом вибуху біля автомобіля народного депутата Володимира Парасюка відкрито кримінальне провадження за ст. 112 Кримінального кодексу України.

Таку заяву зробив радник міністра МВС Антон Геращенко.

"За фактом замаху на життя народного депутата Володимира Парасюка порушено кримінальну справу за статтею 112 кримінального кодексу – замах на життя державного діяча", – написав він на своїй сторінці в Facebook.

У Туреччині здійснено черговий теракт: загинуло 6 поліцейських

У четвер, 31 березня, в турецькому місті Діярбакир прогримів вибух. Як повідомляють місцеві ЗМІ, теракт стався на автобусній зупинці.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Повідомляється, що вибух прогримів в той момент, коли вулицею проїжджав поліцейський автобус. За попередніми даними, тут був підірваний начинений вибухівкою автомобіль.

В результаті інциденту загинули 6 співробітників поліції, а ще 23 отримали поранення.

Офіційно: "Дніпро" виключений з єврокубків на один сезон

Арбітражна палата Інстанції УЄФА винесла вердикт у справах дніпропетровського "Дніпра" (UKR), бакинського "Інтера" (AZE) і "Тиргу-Муреш" (ROM).

На офіційному сайті УЄФА повідомляється: "Дніпро" (UKR): Український клуб відсторонений від участі в одному (1) єврокубковому турнірі, в який він би міг потрапити за наступні три (3) сезону (тобто, сезони 2016/17, 2017/18 і 2018/19 ).

Сьома хвиля мобілізації може бути скасована, – Владислав Селезньов

Успішне проведення кампанії по набору військовослужбовців на контрактну службу в Збройні сили України може скасувати проведення сьомої хвилі мобілізації. Про повідомив спікер Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Росія скасовує з 1 квітня знижку на газ для України

З 1 квітня Росія скасовує знижку на газ для України, що діяла в першому кварталі 2016 року. З такою заявою виступив міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак.

«31 березня 2016 року закінчується дія знижки на газ для України, яка була надана урядом РФ на 1 квартал 2016 року в розмірі $17,77. Кінцева ціна газу для України в 1 кварталі становила $212 за 1 тис. кубометрів», – цитує Олександра Новака його прес-служба.

Читайте також: