fbpx
Право

Верховна Рада пропонує підтримати нову редакцію закону «Про страхування»

Верховна Рада схвалила в першому читанні нову редакцію закону «Про страхування». Законопроект № 1797-1 підтримали 242 народних депутата. Автори документа, представляючи його у Верховній Раді, відзначили, що чинний з 1996 року закон «Про страхування» застарів і потребує вдосконалення. Нова редакція закону «Про страхування» спрямована на підвищення рівня захисту прав споживачів страхових послуг, розвиток довгострокового страхування життя.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Документ, зокрема, передбачає: реєстрацію страховиків виключно у формі акціонерного товариства і введення нового порядку їх реєстрації; визначення класифікації галузей і видів страхування; створення інституту професійних перестраховиків та виділення у зв’язку з цим перестрахування окремо серед інших видів страхування, для здійснення чого необхідно отримати ліцензію.

Також документом встановлюється порядок розкриття інформації страховиками для забезпечення надійного захисту страхувальників, визначаються умови доступу до діяльності на території України страховиками-нерезидентами, а також порядок регулювання посередницької діяльності на території України відповідно до законодавства ЄС.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: