fbpx
Політика

Реформа транспортної системи Києва спирається на світові тенденції в цій сфері, – Ілля Сагайдак

Київ намагається наслідувати світові тенденції в ході реформи транспортної системи. Відповідну заяву зробив заступник голови КМДА Ілля Сагайдак під час Kyiv Urban Transport Conference.  

«Як би незвично це не звучало для сучасного мешканця української столиці, однак нова транспортна філософія світових мегаполісів давно спирається на пріоритет пішохода, велосипедиста і громадського транспорту, а не приватного автомобіля на міських автошляхах. При цьому всі учасники руху мають рівні права», – зазначив він.  

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За його словами, реформа транспортної системи Києва, розроблена у співпраці з фахівцями Світового банку та громадських об’єднань, передбачає оптимізацію мережі громадського транспорту шляхом відкриття нових маршрутів, зміни розкладу руху, впровадження виділених смуг і систем інтерактивного управління світлофорами на маршрутах, створення мережі швидкісного автобусного сполучення і системи легкого рейкового транспорту, впровадження електронного квитка, розвиток велосипедних маршрутів та інше.  

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Також Ілля Сагайдак додав, що столична влада активно шукає джерела фінансування транспортної реформи.

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: