fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за 28 березня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 28 березня 2016 року.

Юрія Вілкула обрано мером Кривого Рогу

Офіційні дані тимчасової виборчої комісії на місцевих виборах в мери Кривого Рогу зафіксували перемогу Юрія Вілкула. Про це кореспонденту УНН повідомив Павло Гівель, голова виборчої комісії Кривого Рогу.

Юрій Вілкул залишається на посаді міського голови. На виборах він отримав 74,18% голосів.

"Савченко не збирається відмовлятися від голодування", – адвокат

Стан здоров’я народного депутата Надії Савченко можна вважати стабільним. Про це 28 березня заявив адвокат Савченко Микола Полозов.

"Зустрілися в СІЗО з Надією. Здоров’я кілька днів тому погіршувався, але зараз стан стабільний. В день втрата ваги 400-500 грам. Зараз вона важить 65 кг. Текст вироку з перекладом їй видали 25.03. Обидва документи віддала – нічого макулатуру зберігати, говорить", – написав він.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

За його словами, Савченко попросила привітати її маму Марію Іванівну, у якій завтра день народження.

Фідель Кастро незадоволений візитом Обами на Кубу

Лідер кубинської революції Фідель Кастро відреагував на візит президента США своїм листом. У ньому колишній лідер Куби звинуватив Америку в багаторічній агресії проти його країни.

"Ми в змозі забезпечити себе всіма необхідними продуктами харчування і матеріальними благами за рахунок праці і інтелекту нашого народу. Нам не потрібні подарунки від імперії. Наші дії будуть законними і мирними, тому що в цьому полягає наша прихильність справі миру і братерства всіх людей, що живуть на цій планеті ", – написав Кастро.

Україна сильніше Уельсу (ВІДЕО)

Збірна України здобула мінімальну перемогу над збірною Уельсу. Британці грали експериментальним складом, в той час як українська команда вийшла на поле основним.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Результат зустрічі вирішив один точний удар Андрія Ярмоленка, який скористався відмінною передачею від Руслана Ротаня і вразив ворота Хеннессі. Після цього нічого цікавого на полі не відбувалося: британці грали на контратаках, а українці володіли м’ячем, не створюючи при цьому небезпеки біля воріт гостей.

У підсумку 1:0 – нудна перемога. Хочеться вірити в те, що на чемпіонаті Європи українці будуть виглядати куди краще.

Фракція БПП висловила підтримку кандидатурі Гройсмана на посаду прем’єра

Фракція "Блок Петра Порошенка" підтримала кандидатуру голови Верховної Ради Володимира Гройсмана на посаду прем’єр-міністра, Інформацію підтвердили народні депутати Олег Барна і Олексій Гончаренко.

"Так, підтримали кандидатуру Гройсмана", – сказав Барна після засідання фракції БПП в понеділок.

"Фракція БПП висунула Володимира Гройсмана на посаду прем’єр-міністра", – заявив Гончаренко.

Читайте також: