fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за тиждень (21-27 березня 2016 року)

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за тиждень (21-27 березня 2016 року).

Суд визнав Савченко винною: 22 року і штраф 30 тисяч рублів

Донецький міський суд Ростовської області визнав українську льотчицю Надію Савченко винною за всіма пунктами. Вона отримала реальний термін ув’язнення, плюс додаткове покарання у вигляді штрафу. Зокрема, Надію Савченко визнали винною в пособництві і вбивстві російських журналістів Волошина і Корнелюка, а за незаконне перетинання російського кордону їй призначили штраф.

Про це заявив головуючий суддя під час оголошення вироку у вівторок, 22 березня. Як повідомив адвокат льотчиці Микола Полозов, інформацію про імунітет делегата ПАРЄ суд проігнорував.

Журналіста Георгія Гонгадзе поховали в Києві

У Києві відбувся похорон Георгія Гонгадзе, який був убитий в 2000 році. Гонгадзе поховали у дворі церкви Миколи Набережного на Подолі в Києві.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Попрощатися з Гонгадзе прийшли не тільки його родичі, але також політичні та громадські діячі. Так, на похоронах були помічені народні депутати України Ірина Геращенко, Віктор Пинзеник, Володимир Ар’єв, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Ігор Мосійчук, екс-спікер Верховної Ради Олександр Мороз, політик і громадський діяч Тарас Чорновіл, представник президента України у Верховній Раді, народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Степан Кубів, міністр молоді та спорту Ігор Жданов, співак Святослав Вакарчук.

В аеропорту Брюсселя пролунали два вибухи (ВІДЕО)

В аеропорту Брюсселя вранці 22 березня прогриміли два вибухи. Будь-які відомості про причини вибуху і кількість постраждалих поки відсутні.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Число загиблих перевищило 25 осіб.

Недалеко від Багдада смертник підірвався на футбольному стадіоні: 29 осіб загинуло

29 людей загинули і 60 поранені в результаті теракту, що стався недалеко від столиці Іраку Багдада.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, терорист-смертник підірвав себе під час футбольного матчу на невеликому стадіоні в містечку Іскандарія, розташованому в 50 кілометрах від Багдада.

Україна мінімально обіграла Кіпр (ВІДЕО)

Національна збірна України в Одесі мінімально обіграла Кіпр. Єдиний гол в матчі забив гравець донецького "Шахтаря" Тарас Степаненко.

Збірна України виглядала сильнішою свого опонента, і на 40-й хвилині матчу після подачі Ротаня м’яч опинився у Степаненко, який з кількох метрів відправив м’яч у сітку.

Читайте також: