fbpx
Політика

Мустафа Найєм пропонує посилити відповідальність за правопорушення стосовно правоохоронців

Народний депутат України від фракції «БПП» Мустафа Найєм підготував пакет законопроектів, спрямованих на забезпечення роботи Національної поліції. Один із запропонованих ним законопроектів передбачає посилення відповідальності за правопорушення, які були вчинені по відношенню до співробітників правоохоронних органів.  

«Не дивлячись на те, що адміністративним і кримінальним законодавством передбачена відповідальність за вчинення правопорушень стосовно співробітників правоохоронних органів, сьогодні ні Кодексом України про адміністративні правопорушення, ні Кримінальним кодексом України не визначено, кого саме слід розуміти під працівниками правоохоронних органів», – зазначив депутат.  

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Тому, як вважає Мустафа Найєм, необхідно закріпити в Кримінальному кодексі поняття «співробітник правоохоронного органу». Законопроектом пропонується внести відповідні зміни до статті 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також до статті 342 Кримінального кодексу України.  

Крім того, законопроектом пропонується встановити адміністративну відповідальність за образу співробітника правоохоронного органу.   

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Читайте: У Борисполі запущена патрульна поліція, – Арсен Аваков

Читайте також: