fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за 23 березня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 23 березня 2016 року.

Україна посилює контроль за безпекою на кордоні

Держприкордонслужба була змушена вжити додаткові заходи безпеки на кордоні у зв’язку з терактами в Брюсселі, про  що 23 березня повідомляє прес-служба відомства.

"У Державній прикордонній службі України вживають додаткові заходи для забезпечення безпеки на державному кордоні, а також з метою виявлення осіб, причетних до терористичної діяльності, переміщення зброї, вибухівки, отруйних, радіоактивних речовин. Це пов’язано з терористичними актами в Брюсселі, щоб виключити подібні атаки на території України", – йдеться в повідомленні.

Володимир Жириновський: "Росії вигідні теракти в Європі"

Російський політик Володимир Жириновський в грубій формі прокоментував теракти в Бельгії, в результаті яких загинули понад 30 осіб.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Заступник голови Держдуми РФ упевнений, що такі жахливі інциденти вигідні Росії. Про це він розповів в програмі "Вечір з Володимиром Соловйовим" на телеканалі "Росія".

"Зараз теракти йдуть в Європі і йтимуть по всій! І нам це вигідно! Нехай вони здихають і гинуть", – заявив політик.

Новий склад Кабміну повинен бути затверджений 29 березня, – Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що новий склад Кабміну слід затвердити 29 березня.

"В інтересах України 29 березня проголосувати за новий уряд", – сказав він в середу, виступаючи перед студентами Харківського національного університету внутрішніх справ.

Теракти в Брюсселі: названо ім’я третього терориста

Правоохоронні органи Бельгії оприлюднили ім’я третього терориста, причетного до теракту, що стався напередодні в аеропорту Брюсселя. Ним виявився 25-річний Наджим Лашрауі, який був оголошений в розшук ще в понеділок, 21 березня.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Лашрауі був оголошений в розшук ще до здійснення теракту в аеропорту тому, що його ДНК було виявлено в квартирі, яку використовували ісламісти, відповідальні за теракт в Парижі в листопаді минулого року.

Теракт в аеропорту Брюсселя здійснили брати Ель Бакрауі

Бельгійські правоохоронці назвали імена підозрюваних у терактах в Брюсселі 22 березня. За їхньою інформацією, теракт в аеропорту Брюсселя здійснили брати Ібрагім і Халім Ель Бакрауі.

"Згідно з нашими поліцейським джерелами, мова йде про братів Ель Бакрауі", – повідомила місцева телерадіокомпанія.

Цікаво, що сімейство Ель Бакрауі вже потрапляло в поле зору поліції, але їх пов’язували з організованою злочинністю, а не з терористичною діяльністю.

Читайте також: