fbpx
Економіка

АМКУ звинуватив WOG, OKKO, Shell та SOCAR в змові

Антимонопольний комітет України звинуватив мережі АЗС, що працюють під брендами WOG, OKKO, Shell, SOCAR у змові і необгрунтованому підвищенні цін на бензин в період 19-21 березня 2016 року. Як стверджують в прес-службі АМКУ, ціни на паливо на цих АЗС були завищені на 1 гривню і склали 21,99 грн/л.

«Роздрібні ціни на світлі нафтопродукти зазначених операторів ринку є найвищими в Україні, перевищують рівень індикативних цін, розрахованих Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, і не корелюються зі змінами об’єктивних факторів, що впливають на вартість палива. При цьому встановлення і підтримання однакових цін на світлі нафтопродукти може призвести до обмеження конкуренції на ринках роздрібної реалізації світлих нафтопродуктів», – відзначили в АМКУ.

У відношенні ТОВ "ВОГ Рітейл", ПП "Окко нафтопродукт", ТОВ "Сокар петролеум" і ТОВ "Паралель-М ЛТД" з 22 січня ведеться розслідування за підозрою в порушенні законодавства про захист економічної конкуренції. Зараз справа знаходиться в стадії вивчення отриманих матеріалів та документів.

В АМКУ нагадали, що за порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, а також у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем законом «Про захист економічної конкуренції» передбачено штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання за рік, що передує року накладення штрафу.

Читайте також: