fbpx
Політика

Журналіста Георгія Гонгадзе поховали в Києві

У Києві пройшов похорон Георгія Гонгадзе, який був убитий в 2000 році.

Гонгадзе поховали у дворі церкви Миколи Набережного на Подолі в Києві.

Попрощатися з Гонгадзе прийшли не тільки його родичі, але також політичні та громадські діячі. Так, на похороні були помічені народні депутати України Ірина Геращенко, Віктор Пинзеник, Володимир Ар’єв, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Ігор Мосійчук, екс-спікер Верховної Ради Олександр Мороз, політик і громадський діяч Тарас Чорновіл, представник президента України у Верховній Раді, народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Степан Кубів, міністр молоді та спорту Ігор Жданов, співак Святослав Вакарчук.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Георгій Гонгадзе – громадський діяч, опозиційний журналіст, який зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року був виявлений його труп. Вбивці обезголовили тіло журналіста і сховали його в лісі Київської області.

Головним виконавцем вбивства слідство вважає генерала МВС Олексія Пукача, який засуджений до довічного ув’язнення. Що стосується ймовірних замовників вбивства, то вони поки не встановлені. Говорять, що до цього причетний тодішній президент України Леонід Кучма.

Читайте також: