fbpx
Політика

Яценюк доручив підготувати постанову про підвищення зарплат і пенсій з травня

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству соціальної політики підготувати постанову уряду про підвищення зарплат і пенсій з травня на 6%. Як зазначив глава уряду, це перший етап підвищення соціальних стандартів, яке було підготовлено Кабінетом міністрів і підтримано Верховною Радою.  

«На жаль, процедура настільки бюрократизована і така затягнута, що в минулому році, коли ми підвищували пенсії та заробітні плати на 13% і 19% відповідно, багато тижнів пішло на те, щоб випустити десятки або навіть сотні наказів, щоб люди отримали підвищені соціальні стандарти», – нагадав він.  

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

В цей же раз, за словами Арсенія Яценюка, постанова буде передбачати автоматичне підвищення соціальних стандартів без підписання сотень наказів різного роду.  

«Міністерство фінансів має відповідні ресурси в державному бюджеті для того, щоб вже з травня почати виплачувати підвищені соціальні стандарти громадянам країни», – підкреслив прем’єр.   

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Читайте: Прем`єрська гонка в Україні

  Фото: media.novostimira.com

Читайте також: