fbpx
Політика

Марина Порошенко просить Мішель Обаму приєднатися до кампанії зі звільнення Надії Савченко

Дружина президента України Марина Порошенко просить дружину президента США Мішель Обаму приєднатися до міжнародної кампанії по звільненню Надії Савченко, а також заради повернення на батьківщину всіх українців, які незаконно утримуються в Росії. Про це йдеться в листі до першої леді США, текст якого оприлюднила прес-служба президента України.

Читайте: Російський суд визнав Савченко винною

«Шановна Мішель, з надією чекаю, що ваш голос не тільки приєднається до міжнародної кампанії по звільненню і поверненню додому Надії Савченко, але і дасть новий поштовх процесу звільнення інших українських громадян, включаючи Олега Сенцова, Олександра Кольченко, Геннадія Афанасьєва, Ахтема Чийгоза та інших заручників російської каральної машини», – написала Марина Порошенко.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Дружина президента України підкреслила, що Надія Савченко пліч-о-пліч з американськими військовослужбовцями ризикувала своїм життям для відновлення демократії і порядку в Іраку, як і сотні американок, присвятила своє життя захисту батьківщини, однак ставши на захист незалежності і свободи української держави в червні 2014 року, була фактично викрадена з української території і ув’язнена в Росії.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Від єдності зусиль, солідарності міжнародної спільноти і тиску на російський уряд, впевнена Марина Порошенко, залежить доля Надії Савченко, яка стала символом боротьби українського народу проти російської агресії.

Читайте також: