fbpx
Новини світу

Головні новини світу і України за тиждень (14-20 березня 2016 року)

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за тиждень (14-20 березня 2016 року).

Надію Савченко засудять на 20 років і передадуть Україні, – Марк Фейгін

Українську льотчицю і народного депутата Надію Савченко безсумнівно засудять на двадцять років, але через публічність процесу її передадуть українській стороні. Про це в своєму мікроблозі в Twitter написав адвокат українки Марк Фейгін.

"Савченко засудять на два десятка років, і в цьому немає сумнівів. Так тут працює пропагандистська машина, в відсутності правосуддя і свободи", – написав він.

Під Ростовом-на-Дону розбився пасажирський Boeing, 55 людей загинули

Під Ростовом-на-Дону розбився пасажирський Boeing. На борту літака, що розбився в Ростові-на-Дону, за попередніми даними, були семеро громадян України. Про це йдеться в повідомленні консульського департаменту МЗС України в соцмережі Facebook.

"При заході на посадку в аеропорту розбився літак Boeing-738. На його борту перебували 55 осіб. Всі вони загинули", – сказав представник ПРЦ.

У Туреччині стався черговий теракт, загинули чотири людини

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Терорист-смертник підірвав себе в центрі турецького Стамбула, через вибух загинули чотири людини.

За даними адміністрації міста, через вибух загинули принаймні чотири людини, ще 20 осіб отримали поранення.

Відзначається, що терорист-смертник підірвав себе на пішохідній вулиці Істікляль.

Пам’ятник Леніну в Запоріжжі демонтовано (ВІДЕО)

У Запоріжжі майже 29 годин "боролися" з бронзовою скульптурою Леніна, і все ж її вдалося відірвати від бетонної армованої підніжки, яка з’єднувала пам’ятник з гранітним постаментом.

За допомогою стріли підйомного крана робочим вдалося здійснити пробний підйом скульптури на кілька сантиметрів, після чого скульптура була перенесена на платформу автомобіля.

Леніна хотіли знести ще вчора, 16 березня, а на демонтаж пам’ятника з бюджету Запоріжжя було виділено близько 200 тисяч гривень.

Фоменко оголосив склад збірної на матчі з Кіпром і Уельсом

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко оголосив склад національної команди на майбутні товариські поєдинки. Нагадаємо, що 24 березня в Одесі Україна зіграє проти Кіпру, а 28 березня – в Києві проти Уельсу.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Відзначимо, що Фоменко не став запрошувати футболістів, які грають в російській Прем’єр-лізі.

Адель таємно вийшла заміж, – ЗМІ

Популярна британська співачка Адель таємно вийшла заміж за свого коханого Саймона Конеккі. Принаймні, так стверджують зарубіжні ЗМІ. А заговорили про це після того, як на безіменному пальці співачки було помічено каблучку з заручин так обручку. Інсайдери запевняють, що Саймон Конеккі освідчився своїй коханій ще на Різдво, а після цього вони розписалися.

Адвокат Микола Полозов: "Савченко стало краще"

Стан здоров’я Надії Савченко покращився, про що розповів її адвокат Микола Полозов в Twitter. Нагадаємо, що днями українська льотчиця припинила сухе голодування.

"Зустрівся сьогодні з Надією Савченко в СІЗО. Слава Богу, здоров’я у неї йде на поправку. Вона п’є воду, вітамінні суміші, виглядає набагато краще, ніж минулого тижня. Температура пройшла, зараз 36,1, тиск низький 100/60, але Надя каже – це нормально ", – написав Полозов.

Читайте також: