fbpx
Політика

Рішення про підвищення ціни на газ для населення з 1 квітня ще немає, – Демчишин

Кабінет міністрів України до цього часу не прийняв рішення про підвищення ціни на газ для населення з 1 квітня, як того вимагає Міжнародний валютний фонд. Про це в ході години запитань до уряду на засіданні Верховної Ради в п’ятницю заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

Читайте: Розенко: Спалювати надлишковий газ не потрібно, він не впливає на надання субсидії

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

При цьому він уточнив, що меморандум, підписаний між Україною і МВФ ще в 2015 році, дійсно передбачає підвищення ціни на газ для населення з 1 квітня до рівня, який відповідає 75% ціни імпортного газу. Але на сьогоднішній день будь-якого офіційного рішення уряду щодо цього питання немає.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Читайте: В Україні знову підняли тарифи на електроенергію

Відзначимо, на сьогодні в Україні діє так званий «соціальний» тариф на газ – 3600 гривень за тисячу кубометрів. Але з 1 квітня 2016 року він може збільшитися на 53%, після чого складе вже 5500 гривень за тисячу кубометрів.

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: