fbpx
Новини світу

Головні новини світу і України за 17 березня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 17 березня 2016 року.

Красноармійськ Донецької області перейменовано в Покровськ

У Донецькій області перейменували місто Красноармійськ, про що повідомив губернатор області Павло Жебрівський в Facebook.

"Немає на Донеччині міста Красноармійська. Є місто Покровськ", – написав він.

За словами губернатора, найближчим часом буде перейменовано місто Димитров.

"Залишився Димитров. Думаю ненадовго", – написав губернатор.

Пам’ятник Леніну в Запоріжжі демонтовано (ВІДЕО)

У Запоріжжі майже 29 годин "боролися" з бронзовою скульптурою Леніна, і все ж її вдалося відірвати від бетонної армованої підніжки, яка з’єднувала пам’ятник з гранітним постаментом.

За допомогою стріли підйомного крана робочим вдалося здійснити пробний підйом скульптури на кілька сантиметрів, після чого скульптура була перенесена на платформу автомобіля.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Леніна хотіли знести ще вчора, 16 березня, а на демонтаж пам’ятника з бюджету Запоріжжя було виділено близько 200 тисяч гривень.

Фоменко оголосив склад збірної на матчі з Кіпром і Уельсом

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко оголосив склад національної команди на майбутні товариські поєдинки. Нагадаємо, що 24 березня в Одесі Україна зіграє проти Кіпру, а 28 березня – в Києві проти Уельсу.

Відзначимо, що Фоменко не став запрошувати футболістів, які грають в російській Прем’єр-лізі.

Порошенко озвучив прогноз закінчення політичної кризи в Україні

Президент Петро Порошенко сподівається, що політична криза в Україні закінчиться до кінця березня. Такі прогнози він озвучив під час спільного брифінгу з головою Європейської Ради Дональдом Туском і главою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером в Брюсселі в четвер, 17 березня.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Ми обговорили політичну кризу в Україні, і я сподіваюся, що до кінця місяця ми знайдемо політичне рішення», – сказав Петро Порошенко.

Латвія видворила зі своєї території журналіста Грема Філліпса

Латвія прийняла рішення видворити зі своєї території журналіста Грема Філліпса, який був напередодні затриманий правоохоронцями через те, що намагався спровокувати людей під час заходів дня пам’яті латиських легіонерів.

При цьому наголошується, що оскільки Грем Філліпс прибув до Латвії на своєму автомобілі, його неможливо було видворити на батьківщину, до Великобританії. З цієї причини його відправили в Росію, яка погодилася його прийняти.

Читайте також: