fbpx
Політика

Єврокомісія в квітні може зробити пропозицію щодо візової лібералізації для України, – Юнкер

Уже в квітні Єврокомісія може зробити офіційну пропозицію візової лібералізації для України. Такі прогнози в Брюсселі озвучив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. При цьому він підкреслив, що в наданні Україні безвізового режиму і спрощення цієї процедури зацікавлені обидві сторони – як сама Україна, так і Євросоюз.

«У питанні візової лібералізації у нас є спільні інтереси, ми зацікавлені в тому, щоб цей процес був спрощений. Певні кроки Україні вдалося зробити. Пан президент доклав особистих зусиль, щоб зобов’язання були виконані. І ми сподіваємося, що можливо в квітні буде зроблено пропозицію від Єврокомісії щодо візової лібералізації для України», – заявив Жан-Клод Юнкер.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Читайте: ЄС шукає будь-який привід, щоб відмовити Україні в безвізовому режимі, – експерти

У свою чергу президент України Петро Порошенко зазначив, що радий чути такі приємні новини від європейського колеги. Також він підкреслив, що Україна виконала всі обіцяні реформи для надання безвізового режиму і тепер слово за Європою.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

«Я як український президент, український народ, український уряд дуже щасливі чути від Єврокомісії, від пана Жан-Клода Юнкера, що ви готуєте законодавчу ініціативу для візової лібералізації з Україною. Ми дуже вдячні вам за це», – резюмував Петро Порошенко.

Читайте також: