fbpx
Політика

Заяви про існування коаліції не відповідають дійсності, – Олександр Аронець

Як повідомив представник ВО «Свобода» Олександр Аронець, інформація про те, що в коаліції на сьогоднішній день залишається 237 депутатів, поширювана спікером Верховної Ради Володимиром Гройсманом та віце-спікером Андрієм Парубієм, не відповідає дійсності.  

За словами Аронця, він вже тривалий час намагається встановити точну інформацію про персональний і кількісний склад парламентської коаліції і нарешті отримав відповідь з Апарату Верховної Ради.  

В отриманому повідомленні представник Апарату Верховної Ради констатує факт виходу з коаліції Радикальної партії, «Батьківщини», «Самопомочі» та ще 7 народних депутатів. Таким чином, як зазначив Олександр Аронець, в коаліції залишається 209 депутатів. Це, в свою чергу, свідчить про те, що коаліції не існує.  

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Також за його словами, в повідомленні говориться, що жодна посадова особа, в тому числі спікер, не має повноважень для збору інформації про персональний або кількісний склад коаліції.  

«Це, на мій погляд, означає, що Гройсман і Парубій, які публічно як посадові особи Верховної Ради на пленарному засіданні оголосили, що коаліція є і вона складається з 237 народних депутатів, здійснили злочин, передбачений Кримінальним кодексом України за статтею 109 «захоплення влади» і їм світить від 5 до 10 років позбавлення волі», – заявив Аронець.  

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

У зв’язку з цим він має намір звернутися в СБУ і прокуратуру із заявою про злочин. Також він збирається звернутися до суду з метою доведення в судовому порядку факту відсутності в країні коаліції та узурпації влади.

  Фото: media.novostimira.com

Читайте також: