fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за 15 березня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 15 березня 2016 року.

Ляшко: "Яценюк погодився піти у відставку"

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на вчорашній зустрічі глав фракцій, президента і уряду заявив, що він піде у відставку, якщо коаліція запропонує нового прем’єра з планом дій. Про це заявив лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко.

"Прем’єр Яценюк заявив, що якщо в парламенті є 226 голосів під нового прем’єра, під нову програму дій, він готовий поступитися посадою", – заявив Ляшко.

За словами лідера "радикалів", на зустрічі сторони обговорили деталі формування нової коаліції.

КНДР планує провести нове ядерне випробування

Найближчим часом, незважаючи на санкції з боку Ради Безпеки ООН, КНДР планує провести нове ядерне випробування. Відповідну заяву зробив лідер КНДР Кім Чен Ин. За його словами, в ході майбутніх випробувань планується протестувати ядерну боєголовку, а також кілька видів балістичних ракет. Мета нових випробувань – підвищення потенціалу для можливого ядерного нападу.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Борис Гребенщиков звинуватив російських журналістів в пропаганді

Російський виконавець Борис Гребенщиков разом з групою «Акваріум» гастролює по Росії. Перебуваючи з концертом в Воронежі, музикант різко висловився на адресу російських журналістів і звинуватив їх в пропаганді. Перед тим, як виконати свій хіт «Собачий вальс», Борис Гребенщиков звернувся до залу, заявивши, що пісню присвячує людям небезпечної професії, які не втомлюються брехати 24 години на добу.

Суд відпустив Корбана під домашній арешт

Колишнього лідера партії УКРОП Геннадія Корбана відпустили під домашній арешт, про що увечері 15 березня повідомив народний депутат від "Батьківщини" Ігор Луценко. Таке рішення виніс суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус.

"Корбана тільки що звільнив під домашній арешт Дніпровський суд міста Києва. Суддя Чаус слухав справу 14 хвилин, після чого близько 45 хвилин перебував у нарадчій. Засідання було закритим. Браслет не вдягають, просто вимога перебувати за місцем проживання, тобто – Дніпропетровськ", – пише Луценко в Facebook.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

ГПУ отримала від Іспанії офіційну відповідь про відмову в екстрадиції Колобова

Генеральна прокуратура України отримала від Іспанії офіційну відповідь про відмову в екстрадиції в Україну колишнього міністра фінансів Юрія Колобова. Про це розповів начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

"Отримали (офіційну відповідь про відмову в екстрадиції Ю.Колобова – ред.). Днів десять (назад – ред.) вона до нас прийшла", – сказав чиновник.

Президент підписав указ про святкування 20-ї річниці Конституції України

Президент Петро Порошенко підписав указ "Про відзначення 20-ї річниці Конституції України", передає прес-служба глави держави. Зазначено, що глава держави підписав відповідний указ №94 / 2016 з метою належного відзначення у 2016 році річниці Конституції України і сприяння консолідації суспільства навколо ідеї проведення конституційної реформи. Президент постановив утворити Організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 20-ї річниці Конституції України і затвердити до 15 квітня 2016 року план відповідних заходів. 

Читайте також: