fbpx
Право

Президент підписав указ про святкування 20-ї річниці Конституції України

Президент Петро Порошенко підписав указ "Про відзначення 20-ї річниці Конституції України", передає УНН з посиланням на прес-службу глави держави.

Зазначено, що глава держави підписав відповідний указ №94/2016 з метою належного відзначення у 2016 році річниці Конституції України і сприяння консолідації суспільства навколо ідеї проведення конституційної реформи.

Президент постановив утворити Організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 20-ї річниці Конституції України і затвердити до 15 квітня 2016 року план відповідних заходів.

Як повідомляється, указом визначено ряд доручень органам виконавчої влади щодо проведення урочистостей з нагоди 20-ї річниці Конституції України та інформаційно-просвітницьких та патріотично-виховних заходів.

Глава держави запропонував Верховній Раді України провести урочисте засідання, присвячене 20-й річниці Конституції України, за участю членів Кабінету міністрів України, представників Національної академії наук України, Конституційної Комісії, інститутів громадянського суспільства.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Читайте також: