fbpx
Політика

Кабмін України має намір до кінця 2016 року підписати угоду про “відкрите небо” з ЄС

Кабінет міністрів України має намір до кінця 2016 року підписати Угоду про спільний авіаційний простір («відкрите небо») між Україною та Європейським Союзом.

Про це йдеться в Програмі дій уряду на 2016 рік, опублікованій на веб-порталі уряду.

Згідно з документом, відповідальними за підписання угоди є Міністерство інфраструктури і Міністерство закордонних справ.

У програмі зазначається, що це призведе до лібералізації ринку авіаційних перевезень з ЄС, технічного і технологічного вдосконалення аеронавігаційної системи країни, а також підвищення пропускної спроможності повітряного простору України.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Як повідомляє УНІАН, в травні 2015 року президент України Петро Порошенко своїм розпорядженням уповноважив міністра інфраструктури Андрія Пивоварського підписати Угоду між Україною та Європейським Союзом і його державами-членами про спільний авіаційний простір ("відкрите небо"). Керівництво Мінінфраструктури неодноразово заявляло, що угода буде підписана до кінця 2015 року. За словами Пивоварського, підписання Угоди неможливо без вирішення спору між Великобританією та Іспанією щодо Гібралтару, і Україна не має права самостійно приймати будь-які односторонні рішення в даному напрямку. Питання визначення цієї території обговорюється європейської та української сторонами з червня 2014 року. При цьому в іншій частині угода була парафована ще в 2013 році.

Читайте також: