fbpx
Новини світу

Мільйони бразильців вийшли на вулиці з вимогою відставки президента Ділми Руссефф

Понад три мільйони людей вийшли на вулиці Бразилії з вимогою відставки чинного президента Ділми Руссефф. Відповідну інформацію оприлюднили правоохоронні органи країни.  

Як повідомляється, найбільшу кількість протестувальників було зафіксовано в Сан-Паулу, який вважається свого роду оплотом опозиційного руху – близько 1,4 мільйона чоловік. Крім того, близько мільйона людей вийшли на вулиці Ріо-де-Жанейро. Також протестні акції проходили в столиці країни, місті Бразиліа, і ще в 200 містах.  

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

У той же час багато ЗМІ звернули увагу на те, що правоохоронні органи Бразилії часто перебільшують чисельність учасників протестних акцій.  

Причиною протестів є нещодавня відмова Ділми Руссефф, чий рейтинг на сьогоднішній день ледве сягає 10%, йти у відставку. Численні опитування показують, що за її імпічмент виступає близько 60% жителів Бразилії.  

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Ділму Руссефф звинувачують в гіршій в історії країни рецесії і причетності до корупційного скандалу навколо державної нафтової компанії Petrobras. Як заявляє опозиція, президент порушила податкове законодавство і маніпулювала державними коштами під час своєї виборчої кампанії в 2014 році.

Читайте також: