fbpx
Шоу-бізнес

Група Eagles припиняє своє існування

Група Eagles припиняє своє існування. Про розпад колективу заявив один з його засновників барабанщик Дон Хенлі. За словами музиканта, таке рішення було прийнято у зв’язку зі смертю в січні 2016 року гітариста Гленна Фрая. Після цієї трагічної події група Eagles виступила лише раз – на церемонії вручення музичної премії «Греммі». Тоді музиканти виконали свій хіт 1972 року Take it Easy в пам’ять про Гленна Фрая.

«Це був дуже складний та емоційний виступ, ми насилу змогли це зробити. Тепер, думаю, все скінчено. Не думаю, що ви знову побачите нас на сцені. Це входило до компетенції прощання», – сказав Дон Хенлі.

Музикант додав, що заплановані святкування 40-річного ювілею альбому Hotel California та світове турне групи Eagles не відбудуться. Сам Дон Хенлі планує зайнятися сольною кар’єрою.

Нагадаємо, група Eagles була створена в 1971 році. Її ідейними натхненниками стали Гленн Фрай і Дон Хенлі. За десять років свого існування гурт Eagles кілька разів очолював американські поп-чарти синглів і хіт-парад альбомів. Збірка хітів Their Greatest Hits (1971-1975) була розпродана в США тиражем в 29 мільйонів екземплярів. На початку 80-х музиканти заявили про розпад колективу, пов’язаного з багатьма розбіжностями. У 1994 році вони знову возз’єдналися і відправилися в новий тур. У 2007 році на прилавках музичних магазинів з’явився перший за 28 років студійний альбом Eagles під назвою The Long Road Out of Eden.

Фрагмент виступу групи Eagles на церемонії «Греммі 2016» (відео):

Читайте також: