Гройсман – найбільш прохідна кандидатура на посаду прем’єра, – експерт

Глава правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко в ході прес-конференції в Києві сказав, що на даний момент найбільш прохідною кандидатурою на посаду прем’єр-міністра України є Володимир Гройсман. Однак експерт додає, що і Гройсман має ряд мінусів, які згодом зможуть перешкодити йому зайняти прем’єрське крісло.  

Читайте: Яценюк озвучив три варіанти виходу з політичної кризи в Україні  

Володимир Фесенко вважає, що найбільшим мінусом Гройсмана є його причетність до правлячої партії – БПП. «Якщо західні партнери розцінюють Гройсмана як учасника БПП, то на Яресько дивляться як на нейтрального гравця, навіть незважаючи на той факт, що вона прийшла за квотою того ж БПП», – говорить Фесенко. Другим мінусом експерт називає той факт, що в разі призначення Гройсмана прем’єр-міністром України, президент втратить підконтрольну йому кандидатуру нинішнього спікера і доведеться віддати його місце іншій політичній силі.  

Related Post

Під час прес-конференції Володимир Фесенко зазначив, що, за його інформацією, в Раді є 226 осіб, які віддадуть свій голос за Гройсмана, а ось у його найближчого конкурента – Яресько – такої кількості голосів немає. Разом з тим експерт нагадав заяву Яценюка, який говорив, що готовий покинути свій пост, якщо його замінить глава Міністерства фінансів Наталія Яресько, що зможе допомогти їй стати наступним прем’єром.  

Читайте: Відставка Яценюка повинна бути розглянута 15 березня, – Юлія Тимошенко  

Директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала сказав, що немає ніякого сенсу гадати, хто займе місце прем’єр-міністра України. «Юридичних підстав для відставки Яценюка – немає», – заявив Бала. Він зазначає, що знову експерти гадають, хто стане наступним прем’єром, яким буде склад коаліції, а прем’єр як сидів на своєму місці, так сидить і йти не збирається. «Моя суб’єктивна думка – перевибори. У Верховній Раді повинні працювати компетентні, патріотично налаштовані і працездатні люди», – підсумував Віталій Бала.

Leave a Comment