fbpx
Новини світу

Головні новини світу і України за тиждень (7-13 березня 2016 року)

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за тиждень (7-13 березня 2016 року).

Грузія до літа отримає безвізовий режим з ЄС

За словами європейського комісара з питань міграції Дімітріса Аврамопулоса, на початку літа громадяни Грузії можуть отримати безвізовий режим з ЄС.

Він також додав, що через місяць після цього ЄК подасть пропозицію про таке ж скасування для України.

"Все буде готово (для відміни віз для громадян Грузії) на початку літа. Як ви знаєте, прийняття цього рішення займає два-три місяці … Оскільки ми запустили процедуру, ми очікуємо, що вкладемося в цей термін", – заявив комісар.

У Москві затримали трьох народних депутатів України

Адвокат української льотчиці Надії Савченко Микола Полозов повідомив про те, що в Москві затримали народних депутатів України від фракції «Батьківщина», які прямували в російський Донецьк на суд над його підопічною.

«Депутатів від «Батьківщини», які летіли на суд до Надії, затримали в аеропорту Москви і відпустили лише після вильоту рейсу», – написав він у Facebook.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Майкл Блумберг відмовився брати участь в президентських виборах в США

Екс-мер Нью-Йорка Майкл Блумберг оголосив про те, що не братиме участі в президентських виборах в США в цьому році. Як він вважає, його участь в якості незалежного кандидата могла б зіграти на руку республіканцям і, як наслідок, привести до перемоги Дональда Трампа або Теда Круза.

«Сьогодні, коли республіканці мають більшість в обох палатах парламенту, моя участь у виборах може призвести до перемоги Дональда Трампа або сенатора Теда Круза.Це ризик, на який я не можу піти зі спокійною совістю», – написав він у авторській колонці.

Надія Савченко припинила сухе голодування

Народний депутат України Надія Савченко припинила сухе голодування. Відповідну інформацію оприлюднив народний депутат України Іван Крулько з посиланням на слова адвоката Надії Савченко – Марка Фейгіна.

«Надія припинила сухе голодування. Щойно повідомив адвокат Марк Фейгін. Надія вибрала життя і боротьбу», – написав Іван Крулько на своїй сторінці в Twitter.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

1/8 Ліги Європи. «Шахтар» впевнено переграє «Андерлехт»

Донецький «Шахтар» в рамках 1/8 Ліги Європи у Львові впевнено обіграв бельгійський «Андерлехт». Гірники практично завоювали путівку в наступний раунд турніру. Матч «Шахтар» – «Андерлехт» завершився з рахунком 3: 1.

Рахунок на 21-й хвилині відкрив Тайсон. Вже на 24-й хвилині Кучер після навісу Срни подвоїв перевагу свого клубу. Відквитати один м’яч «Андерлехт» зміг лише в другому таймі – на 69-й хвилині відзначився Ачемпонг. Крапку в матчі поставив Едуардо, який забив на 79-й хвилині.

Жіноча збірна України з боротьби перемогла на ЧЄ 2016

Жіноча збірна України з боротьби перемогла на європейській першості, набравши в загальному заліку 59 очок. Другими стали білоруси, а третіми росіяни.

В активі українських борчинь 7 нагород в 8-ми вагових категоріях. 

Читайте також: