fbpx
Політика

Столична влада прагне зробити Київ інвестиційно-привабливим містом, – Віталій Кличко

Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з представниками Американської торгової палати в Україні. Про це повідомила прес-служба КМДА.  

«Я очікую співпраці, допомоги і порад від людей, які хочуть бачити Київ сучасним та комфортним містом. Сьогодні українська столиця – найкраще місто для інвестицій. Ми створюємо сприятливі умови для інвесторів», – сказав він.  

Як зазначив Віталій Кличко, для впровадження реформ в першу чергу необхідно викорінити корупцію, і для цього столична влада забезпечила прозорість усіх процесів в місті і відкритість системи управління, зокрема у використанні бюджетних коштів.  

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

«Ми робимо все для того, щоб зробити Київ інвестиційно-привабливим містом. Адже кожен інвестор не тільки вкладає гроші, а й створює робочі місця і платить податки в бюджет», – розповів він.  

Віталій Кличко нагадав, що для оптимізації процедур залучення інвесторів столична влада скоротила термін процедури узгодження для інвестпроектів майже в 6 разів, ввела механізм роботи за принципом «єдиного вікна», налагодила співпрацю з міжнародними фінансовими та донорськими організаціями щодо залучення грантових коштів на розвиток міста, створила веб-портал «InvestInKyiv» для вільного доступу потенційних партнерів до проектів і комерційних пропозицій Києва.  

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Хочу відзначити, що ці кроки приносять результати. Так, може це і не така велика цифра, – 1,7 мільярда інвестованих гривень у розвиток Київа за минулий рік. Але ці кошти працюють на розвиток міста і цих коштів стає більше», – заявив він.

 Фото: media.novostimira.com

Читайте також: