fbpx
Політика

Яценюк озвучив три варіанти виходу з політичної кризи в Україні

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк бачить три варіанти виходу з політичної кризи в Україні. Їх глава уряду озвучив журналістам після урочистих заходів з вшанування пам’яті Тараса Шевченка 9 березня.

На думку Арсенія Яценюка, перший варіант полягає у відновленні діяльності коаліції, доформуванні складу Кабінету міністрів і продовженні заявлених реформ в країні.

«Другий варіант – це коли президент України і фракція БПП беруть на себе відповідальність за формування нового Кабміну, нової програми і коаліції, представляють програму народові України і відповідним чином отримують підтримку», – сказав Арсеній Яценюк.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Третій, але в той же час самий неприйнятний варіант, – це дострокові вибори.

Глава уряду констатував, що в результаті політичної невизначеності практично всі процеси змін в країні припинені. І основну перешкоду на шляху реформування Арсеній Яценюк бачить у відсутності стійкої парламентської коаліції і підтримки з боку цієї коаліції.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Сподіваюся на те, що парламентська коаліція відновить свою діяльність і ми будемо далі рухатися і боротися», – додав Арсеній Яценюк, процитувавши слова Тараса Шевченка: «Борітеся – поборете».

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: