fbpx
Новини світу

Головні новини світу і України за 8 березня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 8 березня 2016 року.

У Москві розігнали мітинг на підтримку Савченко

Як стало відомо, сьогодні, 8 березня, в Москві були затримані активісти, які виступали за визволення української льотчиці Надії Савченко. Повідомляється, що люди організували несанкціонований мітинг на Тріумфальній площі, тому їх було затримано.

Згідно з численними повідомленнями, співробітники правоохоронних органів зверталися до активістів, вказуючи на те, що їх мітинг на підтримку Савченко незаконний і вони повинні розійтися, однак учасники заходу ігнорували попередження, що і спричинило затримання.

РФ прагне розколоти НАТО, – Йенс Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг вважає, що Росія зараз цілеспрямовано працює над тим, щоб розколоти Альянс. Проте, за його словами, НАТО продовжує зміцнювати свої позиції і адаптує свою військову концепцію.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Як розповів Йенс Столтенберг, збільшення чисельності військ Альянсу на східних рубежах, наприклад, дозволило частково стримати Росію.

Разом з тим, генсек зізнався, що стурбований посиленням російського угруповання в Сирії і в Середземному морі. У відповідь на це, за його словами, НАТО змушене нарощувати свою військову присутність в Туреччині і в східній частині Середземномор’я.

Майкл Блумберг відмовився брати участь в президентських виборах в США

Екс-мер Нью-Йорка Майкл Блумберг оголосив, що не братиме участі в президентських виборах в США в цьому році. Як він вважає, його участь в якості незалежного кандидата могла б зіграти на руку республіканцям і, як наслідок, привести до перемоги Дональда Трампа або Теда Круза.

«Сьогодні, коли республіканці мають більшість в обох палатах парламенту, моя участь у виборах може призвести до перемоги Дональда Трампа або сенатора Теда Круза. Це ризик, на який я не можу піти зі спокійною совістю», – написав він у авторській колонці.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

У Великобританії хочуть дозволити продаж марихуани

Представники Ліберально-демократичної партії Великобританії виступили з пропозицією дозволити продаж марихуани через спеціалізовані заклади. На думку політиків, війна, оголошена наркотикам, провалилася і лише відвернула увагу правоохоронців від боротьби з організованою злочинністю.

Також представники партії вважають, що люди, що вживають марихуану, не заслуговують на те, щоб все життя ходити з судимістю.

Пропозиція партії полягає в створенні регульованого ринку марихуани, щоб влада країни мала можливість контролювати як ціноутворення, так і продаж наркотику особам старше 18 років.

Читайте також: