fbpx
Право

«Я сказала своє останнє слово»: Савченко оголосила сухе голодування

Українська льотчиця Надія Савченко, яка знаходиться в слідчому ізоляторі в Росії, з 4 березня оголосила сухе голодування. Про це йдеться в її заяві, яку поширив адвокат українки Марк Фейгін. У документі Надія Савченко заявила, що буде голодувати до повернення в Україну живою або мертвою.

«Суха голодовка – це протест проти дій російської влади, російських спецслужб, слідства, суду та прокуратури РФ і у відповідь на те, що вони намагаються приховати свої злочини», – пояснила своє рішення Надія Савченко.

Читайте також:  Як зміниться життя українців з 17 липня?

Читайте: Фонд Михайла Ходорковського зняв фільм про Надію Савченко (ВІДЕО)

Також вона заборонила в СІЗО і взагалі в Росії намагатися виводити її з голодування, змушувати приймати її будь-які медикаменти, брати аналізи і наближатися до неї співробітникам СІЗО і лікарям. Льотчиця згодна тільки на огляд лікарями з України або Європи. Крім цього Надія Савченко заборонила переміщати її куди-небудь з камери і етапувати куди-небудь без пояснення мети етапу і місця прибуття. Вона зажадала доставити її 9 березня на засідання суду, якщо «залишиться живою».

Читайте також:  Як зміниться життя українців з 17 липня?

Читайте: Для Надії Савченко просять 23 роки позбавлення волі

«У разі моєї смерті забороняю розтинати моє тіло і вимагаю віддати його цілим моїй мамі і сестрі», – написала Надія Савченко.

«Я сказала своє останнє слово», – резюмувала вона.

Заява Надії Савченко:

Читайте також: