fbpx
Економіка

Виплату соціальної допомоги практично третині населення не може дозволити жодна держава в світі, – економіст

 Уже відомо, що до березня Кабмін розробив стратегію подолання бідності. Згідно з цією програмою, до 2020 року рівень бідності в нашій державі повинен скоротитися в два рази.

Глава експертно-аналітичної ради Українського аналітичного центру Борис Кушнірук в ході прес-конференції в Києві наголосив, що уряд знову звертає увагу на проблему тільки з одного боку. Він роз’яснив, що уряд направить всі сили на боротьбу з псевдопереселенцями. На думку експерта, потрібно дивитися на проблему більш масштабно: держава повинна стежити за зловживаннями в сфері отримання пільг в масштабах всієї країни. «Це дозволяє досить непогано заробляти. Скандали з приводу переселенців, пов’язані з мільярдами незаконно отриманих коштів, – це дурниця в порівнянні з усією системою соціальних трансфертів», – каже Борис Кушнірук.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Читайте: Кабмін обіцяє знизити рівень бідності в Україні до 2020 року

Кушнірук зазначає, що виплату соціальної допомоги практично для третини населення не може дозволити жодна держава в світі. Він додає, що крім усього іншого дані виплати складно назвати прозорими – частина з них іде для особистого збагачення ряду чиновників, які пов’язані з нарахуванням допомоги.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Резюмуючи все вищесказане, Борис Кушнірук вважає, що в Україні потрібно створити єдиний електронний реєстр одержувачів пільг. Тільки після цього отримувати виплати стануть виключно ті, хто цього потребує, а сфера в цілому перестане бути джерелом незаконного збагачення окремих одержувачів соціальної допомоги та ряду чиновників, причетних до її нарахування.

Читайте також: