fbpx
Освіта

У Києві буде створено єдиний відкритий інформаційно-освітній простір, – Ганна Старостенко

Як повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, міська програма «Освіта Києва», прийнята напередодні Київрадою, передбачає створення єдиного відкритого електронного простору на основі хмарних технологій.  

«Наше ключове завдання – зробити освітню галузь «розумною», новітньою та інноваційною, щоб вона відповідала сучасним освітнім потребам киян. Для цього ми формуємо на основі всіх навчальних закладів міста єдиний відкритий інформаційно-освітній простір», – підкреслила вона.  

За її словами, протягом 3 років, на які розрахована програма, столична влада планує забезпечити комп’ютерним обладнанням 511 дитячих садків і 39 професійно-технічних училищ, встановити мультимедійне обладнання з планшетами та інтерактивними дошками в 3 тисячах класів і придбати електронні книги майже для 25 тисяч учнів 5 класів.  

Також Ганна Старостенко звернула увагу на те, що дуже важлива і професійна підготовка вчителів.  

«Тому в програмі розвитку освіти передбачено кошти – майже 2,5 мільйона гривень – на навчання вчителів за програмою Intel, а також забезпечення робочих місць педагогів ноутбуками», – додала вона.

Читайте також: