fbpx
Новини світу

Головні новини світу і України за 2 березня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 2 березня 2016 року.

У 2017 році Україна отримає безвізовий режим з ЄС, – посол Польщі

Посол Республіки Польща в Україні Генрик Литвин під час візиту до Харкова запевнив журналістів, що в 2017 році Україна таки отримає безвізовий режим з Європейським Союзом.

За словами посла Польщі, позитивне рішення щодо безвізового режиму між Україною і ЄС буде озвучено в 2016 році, а практично його можна буде реалізувати вже на початку 2017 року.

"Сподіваюся, що в 2016 році ми почуємо рішення і не пізніше початку 2017 року будемо практично це реалізовувати", – підкреслив Г.Літвін.

Для Надії Савченко просять 23 року позбавлення волі

Адвокат української льотчиці Надії Савченко, Ілля Новіков, повідомив про те, що прокурори запросили для неї 23 року позбавлення волі. Відповідне повідомлення він залишив на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

«Прокурори попросили для Надії Савченко 23 роки. Це дорога і рідкісна для адвоката ситуація, коли можна не боротися за кожен зайвий рік і не "просити представницький суд дати менше по 190-й, ніж те, що звичайно дадуть". Ми навіть не будемо посилатися на пом’якшувальні обставини. Хочете 23 – заради бога. Можна 25. А якби раптом 5 або 3, це теж абсолютно нічого не змінює», – написав він.

ЄС скасує санкції проти Росії тільки після деокупації Криму, – Федеріка Могеріні

Євросоюз зможе скасувати санкції проти Росії тільки після деокупації Криму. Про це заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні під час зустрічі з головою Верховної Ради Володимиром Гройсманом в Брюсселі. У прес-службі глави українського парламенту відзначили, що питання зняття санкцій з Росії безпосередньо залежить від виконання Мінських угод.

«Санкції, встановлені після анексії Росією Криму, будуть залишатися незмінними до деокупації півострова. Те ж стосується політики Європейського Союзу щодо невизнання анексії Криму», – передає слова Федеріки Могеріні прес-служба парламенту.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

У Луцьку демонтували пам’ятник Андрію Кузьменко

2 березня в Луцьку був демонтований пам’ятник Андрію Кузьменко, який був встановлений в минулому році на території "Сіті-Парку".

Як повідомили в прес-службі Луцької міської ради, найближчим часом пам’ятник направлять на реконструкцію, про що попросила матір співака Ольга Кузьменко.

Після консультацій з багатьма скульпторами вона все ж прийняла рішення довірити реконструкцію київським скульпторам Тарасу і Богдану Цюпам. Після того, як роботи будуть завершені, пам’ятник повернуть на колишнє місце.

Семенченко йде в мери Кривого Рогу

Депутат від "Самопомочі" Семен Семенченко збирається балотуватися на пост мера Кривого Рогу. Про це політик заявив сьогодні, 2 березня.

"Так, це правда. Я подав документи", – сказав він.

За словами політика, рішення він прийняв ще в неділю.

Читайте також: