fbpx
Політика

Україна має 2 тижні для формування нової коаліції та уряду, – Юрій Луценко

 Як розповів лідер фракції «БПП» Юрій Луценко, зустрічі з керівництвом Європарламенту та Єврокомісії в Брюсселі були дуже відвертими. За його словами, в Європі в шоці від мільйона сирійських біженців, тому говорити в такій ситуації про безвізовий режим для воюючої країни – непопулярно. Крім того, голландські політики вимагають припинити всі процедури до завершення референдуму щодо безвізового режиму для України.

Читайте: ЄС відокремив Україну від Грузії в процесі прийняття рішення про безвізовий режим, – Сергій Лещенко

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Також Юрій Луценко звернув увагу на те, що в Європі вказують на те, що в Україні досі не здолали корупцію і олігархію. Проблемою також є санкції проти Росії.

«Європейський бізнес втомився від санкцій щодо Росії і в умовах економічного спаду підтримує запущене Путіним гасло "Санкції б’ють не по Путіну, а по простих людях"», – зазначив він.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Таким чином, як заявив політик, Україна має 2 тижні для формування нової коаліції, нового уряду і на поправку в законі про електронне декларування.

«У наступні 2-3 місяці уряд повинен усунути всіх партійних та олігархічних ставлеників з найбільших державних монополій, покінчити з наглядачами на митниці і зробити інші видимі антикорупційні кроки. Інакше – фіаско. Брюссель сльозам не вірить», – констатував він.

Читайте також: