fbpx
Без категорії

Топ-10 актрис без «Оскара»

 Сьогодні, 2 березня, в продовження статті про акторів, які досі не отримали «Оскар», наша редакція вирішила представити список актрис, яких дана нагорода також поки що оминула. При цьому слід зауважити, що актрис, у яких немає заповітної золотої статуетки, насправді нітрохи не менше, ніж акторів.

1. Емі Адамс

Актриса Емі Адамс розпочала свою кінокар’єру в 1997 році. При цьому популярність їй принесла роль у фільмі «Червневий жук» 2005 року, за який вона була вперше номінована на «Оскар» як «Краща актриса другого плану». Після цього проекту кар’єра актриси пішла поступово вгору. За весь час Емі Адамс була номінована на «Оскар» 5 разів. Наступну, після «Червневого жука», номінацію вона отримала в 2009 році за «Кращу жіночу роль другого плану» у фільмі «Сумнів». Потім, в 2011 і 2013 роках, були номінації за «Кращу жіночу роль другого плану» у фільмах «Боєць» і «Майстер». Останню номінацію на «Оскар» вона отримала вже за головну жіночу роль у фільмі «Афера по-американськи» 2014 року.

2. Хелена Бонем Картер

Хелена Бонем Картер в кіно з 1983 року. На її рахунку безліч різних проектів, однак «Оскара» у неї поки що також немає, хоча вона вже і була двічі на нього номінована. Першу свою номінацію Хелена Бонем Картер отримала ще в 1998 році за головну жіночу роль у фільмі «Крила голубки». При цьому друга номінація була вже набагато пізніше – в 2011 році за «Кращу жіночу роль другого плану» у фільмі «Король говорить!». Слід зауважити, що актриса довгий час була у відносинах з відомим режисером Тімом Бертоном, у якого також неодноразово знімалася в компанії з Джонні Деппом, що є її другом.

3. Наомі Уоттс

Актриса Наомі Уоттс, яка мріяла стати актрисою ще з ранніх років, була за свою тривалу кінокар’єру двічі номінована на «Оскар». Першу номінацію вона отримала за головну жіночу роль у фільмі «21 грам» в 2004 році. Другу номінацію вона отримала через майже 10 років, в 2013 році за головну жіночу роль у фільмі «Неможливе». При цьому на її рахунку є безліч інших відомих фільмів, зокрема «Бердмен», «Малхолланд Драйв», «Розмальована вуаль».

4. Сігурні Уівер

Незважаючи на те, що Сігурні Уівер у багатьох асоціюється виключно з франшизою «Чужий», насправді вона є дуже різноплановою актрисою, що підтверджують три номінації на «Оскар». Першу номінацію на «Оскар», в 1987 році, їй якраз принесла роль в одному з фільмів фантастичної франшизи – «Чужі». Наступні свої дві номінації актриса отримала в один рік – 1989. Першу, за головну жіночу роль у фільмі «Горили в тумані», а другу – за роль другого плану у фільмі «Ділова жінка».

5. Кіра Найтлі

Незважаючи на свій відносно молодий вік, 30 років, Кіра Найтлі вже встигла отримати дві номінації на «Оскар». Слід нагадати, що своєю популярністю актриса зобов’язана франшизі «Пірати Карибського моря». Саме після цього її кар’єра пішла стрімко вгору. Вже через три роки після зйомок в перших «Піратах», Кіра Найтлі була вперше номінована на «Оскар» – за головну жіночу роль у фільмі «Гордість і упередження» 2006 року. Другу номінацію актриса отримала торік – за «Кращу жіночу роль другого плану» у фільмі «Гра в імітацію».

6. Мішель Пфайфер

Незважаючи на те, що Мішель Пфайфер зараз знімається не дуже активно, як раніше, її шанувальники як і раніше не втрачають надії, що актриса все ж отримає свій «Оскар». Як-не-як вона вже була тричі номінована кіноакадемією. Першу свою номінацію Мішель Пфайфер отримала ще в 1989 році за «Кращу жіночу роль другого плану» у фільмі «Небезпечні зв’язки». Наступного року її знову номінували, проте вже за головну роль – у фільмі «Знамениті брати Бейкер». Останній раз актриса була номінована в 1993 році за головну роль у фільмі «Поле любові».

7. Вайнона Райдер

Хоча Вайнона Райдер і продовжує зніматися в кіно, гучних проектів з її участю вже давно не було. Останнім таким, що запам’ятовується проектом з її участю, мабуть, є фільм «Чорний лебідь» 2010 року. Проте, за свою кар’єру вона була вже двічі номінована на «Оскар», причому поспіль. Першу номінацію їй принесла роль другого плану у фільмі «Епоха невинності» 1994 року, а другу – головна роль у фільмі «Маленькі жінки» 1995 року.

8. Джессіка Честейн

Джессіка Честейн в даний час є однією з найпопулярніших і затребуваних актрис в Голлівуді. При цьому слід зауважити, що широку популярність вона здобула зовсім недавно – після 2010 року. Проте, за цей короткий проміжок часу актриса вже двічі була номінована на «Оскар». Першу свою номінацію Джессіка Честейн отримала в 2012 році за роль другого плану у фільмі «Прислуга», однак поступилася своїй колезі по фільму – Октавії Спенсер. При цьому вже наступного року вона була номінована за головну роль у фільмі «Мета номер один».

9. Віола Девіс

Віола Девіс з’являється все частіше на великих екранах, що говорить про її популярність в Голлівуді. За свою тривалу кар’єру вона була двічі номінована на «Оскар». Першу номінацію Віола Девіс отримала в 2009 році за роль другого плану у фільмі «Сумнів», а вже в 2012 році її номінували за головну роль у фільмі «Прислуга».

10. Гленн Клоуз

Актрису Гленн Клоуз за правом можна назвати ветераном кінематографа, вона знімається з 1979 року. Однак, незважаючи на це, вона не має широкої популярності, хоча фільми з нею напевно бачили всі. Наприклад, «101 далматинець». Варто зауважити, що на сьогоднішній день Гленн Клоуз є рекордсменом за кількістю номінацій серед актрис, які не мають «Оскар». Її номінували вже 6 разів, однак жодного разу статуетка їй так і не дісталася. Свою першу номінацію Гленн Клоуз отримала ще в 1983 році за роль другого плану у фільмі «Мир по Гарпу». Потім, два роки поспіль, її номінувала знову ж за роль другого плану у фільмах «Велике розчарування» і «Самородок». Першу номінацію за головну роль Гленн Клоуз отримала в 1988 році – за фільм «Фатальний потяг». Наступного року її знову номінували за головну роль у фільмі «Небезпечні зв’язки». Востаннє актриса була номінована в 2012 році – за головну роль у фільмі «Таємничий Альберт Ноббс». Серед інших актрис, у яких є номінації, але немає «Оскара» – Шерон Стоун, Сальма Хайек, Мішель Вільямс, Меггі Джилленхол і інші.

Читайте також: